Офіційний сайт Сквирського РЦДЮТ
Меню сайту



Корисні посилання







Головна » 2016 » Березень » 1 » 01.03.2016 - Допомога воїнам АТО
07:05
01.03.2016 - Допомога воїнам АТО

27.10.2015 року Сквирська районна рада дітей «Лідер» районного центру дитячої та юнацької творчості ініціювала лідерам учнівського самоврядування загальноосвітніх шкіл району підтримати  Всеукраїнську акцію зі збору та переробки пластикових кришечок-закруток для протезування воїнів АТО. 

Учнями шкіл Сквирщини було зібрано понад 100 кілограмів пластикових кришечок (більш детальна інформація про акцію буде висвітлена на сторінках газети «Вісник Сквирщини» протягом березня 2016 року).

Дякуємо всім школярам за активну участь в акції!

Дорослі теж не залишилися осторонь.

Наприкінці лютого 2016 року для найактивніших учасників акції була організована екскурсія до міста Києва.

Спочатку старшокласники передали зібрані кришечки до благодійного фонду «ОВЕС»  для подальшої їх переробки, а далі,обираючи маршрут, навіть не вагалися  – спочатку обов'язково побувати на Майдані, вшанувати пам'ять героїв Небесної Сотні.

         Небесна Сотня… Ті, хто віддали життя за кожного з нас. Хто в найкритичніший момент не відступив і пожертвував собою заради кращого життя народу України. Це є свідченням справжнього подвигу.

І хоч тут майже все відновлено, ще помітна кіптява на будинках від вогню та палаючих шин, ще де-не-де зібрана обабіч тротуарів бруківка. На східцях та на пагорбі біля Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) лежать каски з траурними стрічками та саморобні щити оборони Майдану. А ось і пам'ятний знак з металевих, місцями проіржавілих труб, обмотаних синьо-жовтою стрічкою. Хрестики, прикріплені ниткою, погойдуються від вітру, ніби душі героїв, що загинули тут. І свічки, квіти, безліч квітів і свічок… Кожна світиться горем і пам'яттю… Забагато смертей…

Сподіваємось, що такі екскурсії сприятимуть зростанню національної свідомості, любові до України та рідного краю.

         Далі наш маршрут пролягав до Національного комплексу "ЕкспоцентрУкраїни”на території якого старшокласники з великим бажанням  стали глядачами  3D-шоу для дітей та дорослих «Вартові Мрій» та мали змогу завітати до «Зимової країни».

         Сквирська районна рада дітей «Лідер» районного центру дитячої та юнацької творчості від імені всіх учасників екскурсії висловлює подяку за фінансову підтримку Сквирській міській раді, за надання транспорту для поїздки до Києва – депутату обласної ради Скрипі Василю Іллічу та організаторам екскурсії–це ГО «Надійний тил Сквирщини» (голова-Славінська О,В.) та волонтерам –Щур О.А., Сопіженку О.Л.

Переглядів: 655 | Додав: РЦДЮТ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz