Офіційний сайт Сквирського РЦДЮТ
Меню сайту



Корисні посилання







Головна » 2016 » Червень » 2 » 02.06.2016 - Всеукраїнський фестиваль кращих дитячих художніх колективів України
19:06
02.06.2016 - Всеукраїнський фестиваль кращих дитячих художніх колективів України

           28 травня 2016 року у Києві відбувся «Всеукраїнський фестиваль кращих художніх колективів України» проведений та організований Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Київської міської державної адміністрації з метою підтримки, заохочення дітей та молоді до творчої і просвітницької діяльності, пропагування і примноження надбань національної культури українського народу. 
               
У рамках фестивалю відбулася тематична пізнавально-патріотична гра «Територія дитинства» та вручення дипломів кращим художнім колективам України.

          Участь у фестивалі взяли 104 художніх колективи позашкільних навчальних закладів України з 24 областей України. Загальна кількість учасників більш ніж 2 тисячі дітей. Сквирщину представляли вихованці народного колективу гуртка «Різьблення по дереву» Сквирського районного центру дитячої та юнацької творчості (керівник колективу Парфенюк О.К.).

           Окрім спеціально підготовлених захоплюючих творчих майданчиків учасники відвідали Верховну Раду України де у сесійній залі розпочалося урочисте відкриття заходу. З привітальними словами та найкращими побажаннями до учасників з трибуни Верховної Ради України звернулися Красняков Євген Васильович, Народний депутат України ІІ і ІІІ скликань, головний консультант Верховної Ради України з питань науки і освіти; Бут Світлана Володимирівна, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН; Биковська Олена Володимирівна, ректор Інституту екології економіки і права; Шкура Геннадій Анатолійович, директор Українського державного центру позашкільної освіти.

           Після привітань юні дарування ознайомилися з історією започаткування законодавчого органу нашої держави та вирушили до Маріїнського парку де на них очікувала справжня «Територія дитинства та щастя» - на п’яти спеціально облаштованих майданчиках кожна з команд взяла участь у майстер-класах з вокального, танцювального, образотворчого, спортивного мистецтв. Діти розвивали свої таланти та навички комунікації, розучували танці, співали українських пісень, на великій мапі України відмічали рідні міста та села, малювали фарбами, навчалися діяти командно. Фінальним акордом цієї частини фестивалю став патріотичний флеш-моб на площі Конституції перед Верховною радою України, під час якого усі діти та педагоги виконали щойно створену танцювальну композицію. Відеозйомка видовищного шоу, яка велась з безпілотного літального апарату, увічнила патріотичний запал юних українців.

            Далі учасники вирушили на концерт та церемонію нагородження кращих дитячих художніх колективів України, що відбулися на схилах Дніпра. У перервах між яскравими виступами дітей відбувались урочиста церемонія нагородження кращих дитячих художніх колективів, яким у 2015 році було присвоєно звання «Зразковий художній колектив» і «Народний художній колектив», та відзначення подяками Українського державного центру позашкільної освіти і Міністерства освіти і науки України  учасників. Особливу нагороду - «Зірку території дитинства» отримали унікальні колективи та учасники, нашої країни: спортивно-танцювальний ансамбль «Пульс» (м. Київ), Єлизавета Чорна - володарка титулу «Надія України» та Вероніка Верем’юк – чемпіонка України з шахів. У фіналі заходу учасниками був виконаний загальний танцювальний флеш-моб із показом на екрані загального збору учасників проекту на площі Коституції біля Верховної Ради України.

          Всеукраїнський фестиваль кращих дитячих художніх колективів України створив щасливі миттєвості та зібрав близько 3 тис. юних громадян України. Реалізація творчих здібностей, взаємне спілкування, визнання успіхів і досягнень вихованців позашкільних навчальних закладів сприятимуть вихованню патріотизму юного покоління.

За матеріалами сайту міністерства освіти і науки України

Переглядів: 577 | Додав: РЦДЮТ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz