Офіційний сайт Сквирського РЦДЮТ
Меню сайту



Корисні посилання







Головна » 2013 » Березень » 22 » Гостинна годівниця
14:00
Гостинна годівниця

 

Птахи – наші друзі


Птахи – наші друзі

Узимку природа відпочиває. Всі рослини поринули у сон – вони перебувають у стані спокою. Зеленіють лише хвойні дерева та занесені товстим шаром снігу вічнозелені трав’янисті рослини і кущики. Багато лісових тварин теж готується до морозів: хто робить запаси, хто лягає спати. Деякі птахи відлітають у теплі краї, щоб повернутися назад тільки навесні. Взимку ж найпомітнішими  мешканцями зимових лісів і полів є птахи, які залишаються зимувати у нас на батьківщині. Весь короткий зимовий день вони снують у кронах дерев або кочують полями, шукаючи корм – насіння плоди, бруньки  і комах. Через холод і голод птахи та звірі підбираються ближче до людських осель – там тепліше і ситніше, адже їх доля багато в чому залежить від доброти, щедрості і милосердя людини.

Саме в цей нелегкий час пернатим співакам необхідна наша допомога. З якою радістю оточують горобці і синиці годівниці з крихтами, пшоном, пшеничного крупою! Як голосно вони дякують нам за увагу, добросердя. А з'ївши всі частування, розсаджуються на найближчих гілках, щоб не проґавити чергову порцію смачненького.

Підгодівля птахів взимку є одним з найважливіших біотехнічних заходів і одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим. Гине пташка не від холоду, а від голоду.

З метою виховання екологічної культури особистості, залучення до практичної природоохоронної діяльності учнівської молоді у Сквирському районі було проведено природоохоронну акцію «Гостинна годівничка».

Загальна кількість учасників акції 725 учнів із 15 навчальних закладів (НВК «Сквирський ліцей-ЗОШ І-ІІ ст.», Сквирські ЗОШ І-ІІІ ст. №1, 3, 5, Сквирський НВК, Пустоварівський НВК, Дулицьке, Рудянське НВО, Тхорівський, Кам’яногребельський, Шапіївський, Малолисовецький, Чубинецький НВК, Шаліївська ЗОШ І-ІІ ст. та Сквирський районний центр дитячої та юнацької творчості). Крім цього, у загальноосвітніх навчальних закладах району була проведена агітаційна робота з питання охорони птахів рідного краю.

Було виготовлено 286 годівниць, із них встановлено 276.

Учасники районного конкурсу «Гостинна годівниця» будуть нагороджені дипломами відділу освіти Сквирської районної державної адміністрації.

                                                                                  Інна Майорко, методист

                                                                                  Сквирського РЦДЮТ


                             

                             




Переглядів: 864 | Додав: РЦДЮТ | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz